Een autostoelbeschermer

Een autostoelbeschermer kopen

Een autostoel kan lelijke drukplekken of schade achterlaten op de zitting van je auto, wat een autostoelbeschermer een fantastische oplossing maakt als je de achterbank wilt beschermen. Elk kind moet immers volgens de wet in een geschikt auto kinderstoeltje zitten tot een bepaalde leeftijd om veilig en comfortabel te rijden. Lees de tekst hieronder goed door om te weten wat een autostoelbeschermer precies is en wat je moet weten als je er eentje wilt gaan kopen.

Wat is een autostoelbeschermer?

Een autostoelbeschermer, ook wel een car seat protector genoemd, is niets meer dan een beschermer of een onderlegger die je gemakkelijk kunt bevestigen aan de achterbank van je auto. De meeste beschermers bekleden zowel de zitting als de rugleuning, al zijn er ook exemplaren waarbij slechts de zitting van je auto beschermd wordt. De aanschaf van een autostoelbeschermer kan een verstandig idee zijn, vooral als je de autostoel dagelijks een aantal keer plaatst en verwijdert. Hier komt nog bij dat stoelbeschermers geen fortuin kosten en de investering zeker de moeite waard zijn.

Wat zijn de voordelen?

Je kunt ervan uitgaan dat een stoelbeschermer veel voordelen met zich meebrengt, zowel voor de veiligheid als voor het comfort tijdens het rijden in de auto. Hieronder tref je een opsomming aan van de meest relevante voordelen van een stoelbeschermer voor je kind:

  • Je beschermt de bekleding van de auto tegen schade, vuil en slijtage veroorzaakt door een autostoel. De bekleding van je auto blijft daardoor langer strak en mooi.
  • Het autostoeltje blijft veel stabieler op je zitting en kan niet gaan verschuiven, ook niet tijdens het rijden. Het kind zit hierdoor veiliger en comfortabeler in de auto.
  • De beschermer voorkomt dat het autozitje drukplekken achterlaat op de zitting van je voertuig.
  • Je kunt waterdichte beschermers kopen die bestand zijn tegen regenspatjes en morsen. Kinderen morgen namelijk regelmatig met eten en drinken in de auto.
  • Veel exemplaren zijn vuilafstotend. Zo voorkom je dat de autostoel snel vuil wordt.
  • Er zijn modellen met handige opbergvakjes voor speelgoed en dergelijke.
  • Je hoeft niet veel geld te hebben om een beschermer in huis te halen. Er zijn zelfs tweedehands opties te koop tegenwoordig.
  • Je kunt voor verschillende kleuren kiezen waardoor je de kleur van je beschermer kunt combineren met die van het interieur van je voertuig.

Factoren die de prijs bepalen

Er zijn zowel goedkope als dure exemplaren te koop als je beschermers zoekt voor het beschermen van de zitting van je auto. De kleur van de beschermer heeft geen invloed op de prijs van het product, maar we kunnen wel een aantal andere zaken noemen waaronder het materiaal van de beschermer, de soort beschermer, de kwaliteit, het merk en eventueel extra opties waar je voor kiest. Over het algemeen geldt dat hoe beter de kwaliteit van de beschermer, des te hoger de prijs zal zijn. Hoe meer opties je kiest, des te meer je overigens betaalt.

autostoelbeschermer

Let op de prijs versus de kwaliteit

Koop nooit zomaar de eerste de beste goedkope autostoelbeschermer die je online ziet. Wil je voor duurzaam gaan, wil je zeker weten dat de beschermer jarenlang meegaat en dat je zitting optimaal is beschermd? Investeer dan in een stoeltje van zo goed mogelijk kwaliteit door te letten op de prijs-kwaliteitverhouding. Een kwalitatief goed autostoeltje is ook vele malen veiliger en comfortabeler voor het kind. Onthoud dat dure stoelbeschermers meestal van beter kwaliteit zijn dan beschermers die heel goedkoop zijn. Een goede beschermer heb je al in huis voor een aantal tientjes als je ze online koopt.

Extra optie: autostoelbeschermer voor de stoel voorin

Met een autostoelbeschermer kunnen je zitting en de rugleuning wel goed beschermd zijn, maar kinderen die klein zijn schoppen en trappelen vaak met hun voetjes tegen de stoel aan de voorkant. Dit kan zorgen voor enorme schade zoals deuken of voetafdrukken in de achterkant van de voorstoel, zeker als het kind dit regelmatig blijft doen. Je kunt de achterkant van je stoelen beschermen tegen eventuele schade door trappen en schoppen door het kopen en plaatsen van een beschermer speciaal voor de stoel voorin. Je kind kan er dan op los trappen en schoppen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je bekleding.

Vergelijk eerst autostoelbeschermer!

Ben je van plan om een autostoelbeschermer te kopen voor je kindje? Dan is het slim om eerst een aantal exemplaren te vergelijken met elkaar zodat je kunt bepalen waar je de kwalitatief beste en voordelig geprijsde beschermer kunt kopen. Met een vergelijking krijg je namelijk beter inzicht tot de verschillende opties, de prijzen en de modellen stoelbeschermers waardoor je een wel geïnformeerde keuze kunt maken tussen het ruim aanbod. Je kunt overigens ook flink besparen op de kosten als je eerst een vergelijking maakt. Volgens onderzoek kan het maken van een vergelijking zorgen voor een besparing van gemiddeld 20 tot 30%.

Tip voor aankoop van een babystoeltje voor in de auto.