Gordelhoes

Kleine kinderen worden groot en als ze te groot worden voor de kleine autostoeltjes met de gordels die daarin zitten dan kunnen ze in een stoelverhoger zitten die je met je kind vastzet met de autogordel, op dezelfde manier als wij als volwassenen hem om hebben. toch zit de gordel dan vaak in hun hals wat niet altijd een fijn gevoel is Een gordelbeschermer of gordelhoes kan dan voor je kind de oplossing zijn.

Vastzetten met klittenband

Een gordelhoes moet je zien als een opgevulde pluche rol die je om de vaste autogordel kan doen en vastzet door middel van klittenband, ter hoogte van de nek van je kind Want niks is vervelender dan dat de gordel in de nek van je kindje schuurt of irriteert terwijl hij lekker in zijn autostoeltje of autostoelverhoger zit en dit wil je als ouder zijnde uiteraard graag voor zijn.

De gordelhoes is vaak lekker zacht en soms een beetje opgevuld waardoor je kind als die in slaap valt de hoes ook als klein kussentje kan gebruiken

gordelhoes

Standaard gordelhoes.

Er zijn autostoeltjes die bij aanschaf al een standaard gordelhoes hebben, deze kan men kwijtraken of je houd van afwisseling, misschien is de gordelhoes vies van knoeien met eten, kwijlen of nog erger, spuug. Gelukkig zijn er heel veel gordelhoezen te kopen die van zachte materialen gemaakt zijn en veelal met heel veel leuke motiefjes, kleuren en diktes.

Let bij aankoop van de gordelhoes op de volgende punten.

  • Zacht & comfortabel moet zijn om te slapen
  • Wasbaar
  • Dat hij Geschikt is voor wasmachine.
  • Universeel is en past op alle autogordels
  • Makkelijk aan te brengen bijvoorbeeld met klittenband
Je kan natuurlijk ook de gordelhoes zelf maken hieronder filmpje met uitleg