Opvouwbare autostoel.

Handig! De opvouwbare kinder autostoel

Een kinder autostoel is best wel een groot en onhandig ding om mee te nemen. Zeker wanneer je de autostoel tussen 2 auto’s gebruikt of mee op reis moet nemen. Zeker voor op reis wordt er daarom al sneller gedacht, laat dat autostoeltje maar, voor dat kleine stukje gaat hij wel even op schoot. Dit is niet echt veilig reizen natuurlijk. Misschien is dan de opvouwbare kinder autostoel wel wat voor jullie!

Altijd veilig vervoeren

Het veilig vervoeren van je kind in de auto is altijd belangrijk. Dit kun je doen door een goede en veilige autostoel aan te schaffen. Er zijn verschillende soorten autostoelen voor verschillende leeftijden. Zo weet je zeker dat je kind veilig van a naar b vervoerd wordt.

Toch vinden ouders het vaak een gedoe wanneer ze bijvoorbeeld op vakantie gaan. Zeker wanneer je daar gebruik maakt van bijvoorbeeld een taxi of een leenauto, is een kinder autostoeltje vaak niet inbegrepen. Bij het huren van een auto kun je dit vaak nog wel aangeven, maar dat betekent niet dat het altijd goed gaat en je een auto met een autostoeltje krijgt. In dat geval kun je er beter zelf een meenemen.

Ouders denken in dat geval dan vaak al snel, laat het autostoeltje maar zitten, dat kleine stukje met de taxi naar het hotel vanaf het vliegveld, kan ze wel even op schoot zitten. Dit is alleen hartstikke gevaarlijk natuurlijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook op dat kleine stukje vanaf het vliegveld naar het hotel kan er een ongeluk gebeuren. Je kunt dan toch altijd beter een eigen opvouwbare kinder autostoel meenemen.

Lichtgewicht autostoel

Er zijn veel verschillende soorten autostoelen te vinden. Welke geschikt is voor je kindje, is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd van je kind. Wanneer je een autostoel mee op reis wilt nemen, wil je niet zo’n zware en robuuste autostoel zoals je thuis standaard in de auto hebt. Op zoek naar een lichtgewicht alternatief dus!

Voor mensen die veel reizen of een autostoel vaak verplaatsen tussen verschillende auto’s, is een opvouwbare autostoel dan de ideale oplossing. Deze draagbare oplossing is makkelijk mee te nemen in de draagtas en is zeer licht van gewicht. Hij voldoet gewoon aan de veiligheidseisen dus kan makkelijk meegenomen worden op reis.

De opvouwbare autostoel

De opvouwbare kinder autostoel lijkt op een gewone zitverhoger met rugleuning, maar het grote verschil tussen een zitverhoger en deze autostoel is de gordel. Bij een gewone zitverhoger wordt er namelijk gebruik gemaakt van de normale auto riem. Bij deze opvouwbare autostoel zit je kind vast in een 5 puntsgordel, net zoals bij andere groep 1 autostoelen. Hierdoor zit je kleine kind echt goed vast. De gordels zijn dan ook in hoogte verstelbaar. Zo kun je ze verstellen zodat ze altijd comfortabel zitten voor je kind. Dit maakt hem geschikt voor meerdere leeftijden en lengtes.

De stoel is dus opvouwbaar, wat hem ideaal maakt voor op reis of voor wanneer je vaak de autostoel moet wisselen tussen auto’s. De rugleuning is op te klappen, waardoor je hem makkelijk kunt vervoeren. Ook wordt er vaak een draagtas meegeleverd. Hier berg je hem makkelijk in op en zo kun je hem als een licht en compact pakketje met je meenemen. Dit maakt hem ook ideaal om bijvoorbeeld aan te schaffen als je vaak oppast. Zo kun je je oppaskind altijd veilig vervoeren, maar kun je de autostoel ook makkelijk weer opbergen in de achterbak wanneer je hem niet nodig hebt.

Wanneer veilig te gebruiken?

 Je zult nu vast denken, leuk zo’n opvouwbare autostoel, maar wanneer kan mijn kindje hier veilig in vervoerd worden? We raden je aan om deze autostoel te gebruiken wanneer je kindje zelf goed zelfstandig kan zitten. Dit omdat de stoelen over het algemeen een erge rechte rug hebben.

Voor een baby biedt hij zeker aan de zijkant te weinig ondersteuning. Een baby kan ook nog niet goed zelfstandig rechtop zitten, dus daar raden we deze stoel echt niet voor aan. Gelukkig zijn er voor baby’s genoeg andere compacte en lichtgewicht stoelen.

opvouwbare autostoel

De stoel is makkelijk vast te maken in de auto met de gordel. Deze gaat langs de achterkant van de stoel waardoor je hem vastzet in de auto. Hoe je dit precies moet doen, staat uitgelegd in de handleiding van de stoel. Lees deze goed door en neem de handleiding eventueel mee op reis. Zo weet je zeker dat je de stoel goed installeert en je je kindje veilig vervoerd.

Reismogelijkheden voor een opvouwbare autostoel

Voor een baby is een standaard opvouwbare autostoel niet geschikt. Een baby kan namelijk nog niet zelfstandig rechtop zitten en heeft niet genoeg steun in zo’n autostoel. Gelukkig zijn er ook voor baby’s genoeg alternatieven voor op reis. Zo zijn er verschillende kinderwagens die je een autostoel en kinderwagen in 1 zijn.

Deze zijn te vinden in varianten dat je de autostoel op een onderstel klikt en zo een kinderwagen hebt. Maar er zijn ook kinderwagens, waarvan je de wielen zo kan inklappen dat het ook een autostoel is. Hierbij kun je de wielen bijvoorbeeld naar achter klikken voor in de auto. Zo kun je ook je baby altijd veilig vervoeren!