Autostoelverhoger.

Welke leeftijd autostoelverhoger.

Autostoelverhoger voor kinderen zijn verkrijgbaar met of zonder rugleuning? Een kinder autostoeltje is in Nederland verplicht voor kinderen die kleiner zijn dan 1,35 meter. Zonder een autokinderstoel of stoelverhoger zit je kind te laag in de auto om een autogordel veilig te gebruiken.

Risico bij een botsing.

Je kind loopt dan een grote risico bij een botsing als de autogordel die je denkt dat het veilig is bijvoorbeeld langs de hals van je kind in plaats van over zijn of haar schouder loopt. Heb je een kind vanaf 3 jaar dan kan je die in een autostoeltjes zetten waarbij je je kind en het autostoeltje met de autogordel vastzet.

Autostoelverhoger vastzetten.

Een autostoeltje zonder rugleuning word ook wel zittingverhoger of autostoelverhoger genoemd. De stoelverhoger voor in de auto word vastgezet met de 3-punts gordel die in je auto aanwezig is. Je kind zit hoger door de autostoelverhoger daardoor kan hij of zij ook beter naar buiten kijken de autogordel loopt door de verhoger niet in de nek van je kind maar net als bij volwassen maar over de schouder. Het heupgedeelte van de gordel loopt door de verhoger niet over de buik wat eventueel schade kan aanrichten bij een aanrijding maar loopt over de heupen.

Ondanks dat er regels zijn is het toch verstandig  om de autostoelverhoger net zolang  te gebruiken dat de gordel met de verhoger over de schouder loopt in plaats van over de hals van je kind zonder de verhoger. Ook al is je kind groter dan de voorgeschreven 1.35 mtr of zwaarder dan de 36 kg.

Regels autostoeltje buitenland.

In het buitenland kunnen andere regels zijn bij het gebruik van kinderzitjes. Zo is bijvoorbeeld in Duitsland een kinderzitje of de autostoelverhoger verplicht voor kinderen tot 1,50 mtr. 

Autostoelverhoger

Autostoelverhoger of autostoeltje.

Uit diverse tests ( binnen kort hierover een nieuw blog) komt naar voren dat een autostoeltje met een rugleuning vaak veel veiliger is dan een autostoelverhoger zonder een rugleuning. In het specifieke geval bij een botsing van opzij maakt een rugleuning een groot veiligheidsverschil.

Verstelbare rugleuning en zijsteunen.

Probeer je kind zolang mogelijk in een in hoogte verstelbare autostoeltje met rugleuning en zijsteunen te laten zitten, op het moment dat je kind er niet meer in past stap dan over naar het gebruik van een autostoelverhoger zonder rugleuning.

Autostoelverhogers zonder rugleuning oudere kinderen.

Sinds anno 2017 mogen fabrikanten alleen zittingverhogers zonder rugleuning voor kinderen maken maken die groter dan 1,25 meter en zwaarder dan 22 kg zijn. Voor 2017 werden de zittingverhogers ook voor kleinere kinderen goedgekeurd wij raden aan aleen de nieuw types te gebruiken

Tweedehands autostoel zitverhoger.

Ja kan ook een tweedehands verhoger model kopen maar je moet dan wel oppassen dat het geen verouderd model is of al zo veel malen gebruikt is dat de bevestiging en ook het harnas waarin je kindje eventueel inzit zodanig versleten is dat het gevaarlijk kan zijn Het kan ook zo zijn dat de tweedehandse verhogers heel oud zijn en niet meer aan de voorschriften niet voldoen.

Andere toepassingen.

Wanneer een stoelverhoger?

De stoelverhoger kan eventueel ook voor andere situaties gebruikt worden zo kan je hem gebruiken voor in huis aan tafel of als je uit gaat eten, bioscoop, ik denk dan jezelf nu ook wel allerlei toepassingen kan verzinnen, let er wel opdat de stoelverhoger vastgezet word zodat hij niet weg kan schuiven.

Tip voor onderweg.

Om je kind bezig te houden kan je speelgoed voor in de auto meenemen die je dan eventueel op kan bergen in de opbergtas autostoel en valt je kind in slaap dan is het nekkussen kind de oplossing.